Fyra vilsna får har kanske hittat hem

Hola bloggen! Idag är det Ebba som skriver. Skulle egentligen skrivit igår men det blev inte så. Så nu kommer här en lite lätt försenad återgivelse av gårdagen.

Dagen började med en välförtjänt sovmorgon. Efter det var det tid för förberedelser inför kvällens missionsevent. Upplägget var att vi först skulle ut i två olika parker och sjunga lovsång/prata med folk/preacha för att få med oss folk till kvällens event som bestod utav filmvisning av The Bible – Son of God och lovsångskväll.

Vårt sjungande, spelande och preachande i parkerna gick förhållandevis bra, tyckte vi. Enligt de spansktalande i gruppen så var prognosen att det skulle komma ca 50 pers till filmvisningen. ”Helt ok ändå”, tänkte vi. När filmkvällen väl började landade besökssiffran på 4 pers förutom oss själva, missionärsfamiljen och pastorsfamiljen. F y r a pers. Japp. Vår spontana känsla var givetvis besvikelse och uppgivenhet. Våra förväntningar utifrån upplevelserna i parkerna matchades ju inte riktigt. MEN efter lite reflektion och efter lite prat med vår kloka missionärsmoder Annis så har vi fått en annan bild utav upplevelsen.

Såhär: Fyra personer är ändå fyra personer. Alltså hela f y r a personer som Gud har skapat, som han älskar och som han vill möta. Tänk på hur mycket en enda människa är värd. Hela FYRA 100% värdefulla människor fick igår se lite av den Jesus som vi vill visa på under denna missionsresa. Vi måste sluta tänka att allt ska vara så storslaget hela tiden. Jesus är glad för varje liten människa som söker sig till honom. Det är ändå evigheten det handlar om, eller hur?

Tack för mig! Kramar från Ebba.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

1 kommentar

  1. Men så klokt Ebba! Det är verkligen inte mängden som avgör om en missionsatsning är ”lyckad”. Helt sant! Tack för att du påminde oss om detta – så viktigt!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.