Goda nyheter från ELCK

 

Den första dagen i Kenya besökte jag huvudkontoret för Evangelisk-lutherska kyrkan i Kenya (ELCK). Vi är många som bett och undrat över hur kyrkan kommer att klara de interna striderna som pågått under flera år. Nu har ELCK en ny ledare i t. f. ärkebiskop Joseph Ochola. Han hälsade oss välkomna med en kort andakt över Matteusevangeliets femte kapitel och fortsatte med bön. Vidare gav han en introduktion över vad som står på agendan för ELCK. Han tog upp bekymret med alla projekt som drivs i kyrkan och som orsakat många strider.

Nu tar ELCK tag i dessa problem och strukturerar upp organisationen. Ochola har nyligen kallat samman kyrkans pastorer till en konferens. De signaler som inkommit efter denna konferens talar om en nystart för ELCK. Vi är mycket glada och tacksamma över vad Joseph Ochola visar upp och det finns goda förutsättningar för att ELCK kommer att arbeta som en enad kyrka. Med på mötet i dag fanns även ELMs missionär Kerstin Nilsson, ELCKs ekonomiansvarige Philip Ptiso och kyrkans generalsekreterare Benjamin Lemosi.

 

Pastor Zedekia Nyokwoyo, som arbetar med evangelisation i känsliga områden, berättade om sitt uppdrag. Han är ofta utsatt för hot och förföljelse. Han möter människor som kommit till tro på Jesus Kristus men som ständigt lever i stora svårigheter.

Biskop Wilson, till vänster, från den evangelisk-lutherska kyrkan i Syd-Sudan var på besök hos ELCK. Många av medlemmarna i kyrkan i Syd-Sudan lever i flyktingläger. Samtidigt har kyrkan i stora möjligheter att arbeta i Sudan.

Tack för att Du forsätter att be för besöket i Kenya och för att ELCK verkligen får kraft och mod att arbeta vidare. Dagens upplevelse fyller mig med stor glädje och tacksamhet. Gud hör bön. I morgon väntar nya samtal på huvudkontoret sedan kör vi, Kerstin och Jonny, vidare till Nakuru.

Jonny Bjuremo

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.