Hemma igen!

I går kväll gick jag av bussen på hållplats ”Eket E4”. En hel del mil blev det. Uttrycket ”borta bra men hemma bäst” känns åter igen väldigt relevant.

Jag uppskattar stort att jag var med på resan. Den har gett mig inspiration, uppmuntran och glädje. I någon mån har en del av all den omfattande kunskap som förmedlades lagrats i mitt minne. Martin Luther var ett geni, enligt min uppfattning. En otrolig bredd och ett djup av insikt fick han tilldelat sig av Gud. Detta fick han dessutom gåvan att kunna förmedla i sin samtid och inte bara det, genom hans enorma skriftsamling har vi stora möjligheter att ta del av hans teologi. Luthers teologi som jag är så oerhört tacksam att jag fått med mig genom livet och nu även fått en något mer förståelse för och fördjupning i.

Genom besök på platser där L levde och verkade blir det mer konkret och levande. Det är länge sedan, men ändock verkligt och på riktigt.

Koret i slottskyrkan i Wittenberg. Kristus i mitten, vid Hans sida Petrus och Johannes. En bit bak, Martin Luther till höger och Philip Melanchthon till vänster.

Resedeltagarna uppställda framför porten med de 95 teserna.

Hotellfrukost på Furst Leopold Hotel i Dessau.

Min far och jag framför Lutherstatyn i Wittenberg

Jag tackar Gud för hans tjänare Martin Luther. Han och hans medarbetare betydde och betyder fortfarande oerhört mycket. Reformationen är viktig och avgörande för förståelsen av Guds erbjudande om räddning av mänskligheten.

Tack till alla inblandade för denna resa!

/Henrik

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.