Vår hjälp når till byn ”Pozo de ramos”

I onsdags åkte jag tillsammans med pastor Merci och Pepe till Piura för att i ett par dagar hälsa på Steffen och besöka några byar som drabbats hårt av översvämningen. Med oss i bilen från Chiclayo hade vi, tack vare er missionsvänner som delar med er via vår mission,  300 kg ris, 60 kg socker, matolja och pasta.

Byarna ligger i något som kallas det nedre Piura och som drabbades mycket hårt när floden översvämmade i slutet av mars. Vår danska missionär Steffen hade kontaktat två pastorer där vi kunde kanalisera vår nödhjälp. Vi förmedlade nödhjälp till tre byar, och det gavs möjlighet för våra pastorer, Merci och Pepe att genom Guds ord uppmuntra de drabbade och även be tillsammans med dem.

Det första stället vi besökte var byn Pozo de ramos som ligger ca 3 km från floden, och pastorn berättade att när översvämningen kom flydde många upp till kyrkan som ligger på en höjd,  gråtande, man föll på knä i bön till Herren. Herren gjorde många under den dagen, sa han.

Innan vi överlämnade matvarorna besökte vi kvinnorna som under de värsta dagarna bodde fick bo i kyrkan i Piura, där också ett barn blev fött. Vi fick också se hur flera hem förvandlats till en enda röra, vi såg det vatten som fortfarande låg kvar där en 9-årig flicka drunkade.

  Jag ska skriva om de andra platserna också…

  Janne Smetana

  Andra inlägg

  Sista tiden i Kenya

  Sista tiden i Kenya

  I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

  Rapport från NUM – maj

  Rapport från NUM – maj

  På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.