Kenya 2018-03-10 – tredje dagen på retreat!

Här på retreatcentret – som för övrigt är uppfört av britterna en gång istället för ett sågverk som de drev tidigare – blir vi väl försedda med fina frukostar, goda mattallrikar, kaffe och te med mera. Det är en fin möjlighet för våra arbetare på missionsfältet att vila och koppla av.

Morgonbönen idag leddes av Ingrid Jern och återigen fick vi starta dagen med Guds ord och bön. Efter det så aktiverade Alf oss utomhus på gräsmattan i en rolig lek där vi fick träna på att leda och bli ledda. Den som ledde kunde se klart till skillnad från den som blev ledd, vilken inte kunde se. En tanke for genom mitt huvud att precis så är det med oss och Gud. Vi ser inte men han ser klart och kan leda oss genom livet och ta oss hem när tiden är inne. Vi måste då bara låta honom göra det!

Göran Stenlund ledde oss sedan i hur vår kristna arbetsgemenskap fungerar, utifrån Gunnar Elstads bok ”Sammen i tjenesten” – tillsammans i tjänsten. ELM-BV och SLEF (Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland) står ju tillsammans i missionsarbetet. Det var värdefulla insikter och belysningar som vi fick till oss.

Det finns tid för samtal här och idag fick jag ett lite längre sådant med Kerstin. Hon fick berätta för mig om sin vardag och dela med sig av glädje och utmaningar i livet som missionär i Kenya. Kerstin har precis påbörjat en ny fyraårsperiod, vilket jag och ELM är tacksamma och glada för.

Jonny ledde oss i dagens bibelstudium över Johannesevangeliet 15. Det är en särskild välsignelse att få studera och läsa i Bibeln ofta och återkommande tillsammans med nya vänner.

I morgon är det söndag och jag ser framemot att fortsätta gemenskapen här. Gud är god!

Göran Stenlund och Alf Wallin

Rut Åbacka, Ingrid Jern och Mona Wallin

Jonny och Brita Jern

Kerstin och jag

/Henrik

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.