Kenya 2018-03-11 – fjärde dagen på retreat!

Denna söndagen – Herrens dag – började på bästa sätt. Efter frukost och morgonbön firade vi högmässa här i kapellet på Rondo. Jonny ledde den och jag fick förmånen att predika. Livets bröd var söndagens tema och det underbara evangeliet fick ljuda om att Jesus är livets bröd, ingen som kommer till honom ska hungra. Vi fick ta emot honom i Ordet och nattvarden. Tack min Herre Jesus!

Sedan följde en liten aktivitet med bibelfrågor som Brita Jern höll i. Lärorikt och roligt. Att få vara tillsammans i både gudstjänstgemenskap och som vänner ha roligt tillsammans är på allt sätt uppmuntrande och stärkande.

Vidare hade vi förbön för missionärerna, Mona och Alf Wallin, Ingrid Jern, Rut Åbacka och Kerstin Nilsson. De fick nämna konkreta tack- och böneämnen som vi lät stiga upp till vår Gud som hör oss när vi ber. Hans omsorg räcker till för alla våra behov.

Vila och egen tid fick vi ha även idag. Det är viktigt och påbjudet av Gud att vi ska vila.
Fotografering i olika konstellationer hann vi också med innan eftermiddagsregnet kom. Det har regnat nästan varje eftermiddag här i Kakamele.

Göran Stenlund ledde oss i en härlig sångstund och bildade ”Rondokören”. Spännande att se om Rondokören någon mer gång får träffas.

Bibelstudiet idag fick jag hålla, det handlade om förlåtelse utifrån försoningen mellan Josef och hans bröder alldeles i slutet av 1 Moseboken.

Goda och viktiga samtal ges det också tillfälle till här. Det är bra!

Allt gott! I morgon måndag åker vi till Chesinende via Kisumu och Matongo.

/Henrik

Kapellet på Rondo

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.