KENYA 2018-03-13 – Chesinende, Nakuru, Kisumu

Gick upp strax före 6 och åt frukost hos Kerstin, tillagad och framdukad med kärlek, Kerstin köpte havregryn för min skull så jag fick gröt! 😊

Första målet idag är BCM (Betesda Children Ministry) i Nakuru. Där blev vi väl mottagna – som alltid i Kenya – och fick samtala med föreståndaren Danvas Nyakundi och ordföranden Lucy Kuri. Det var verkligen spännande att få barnhemmets historia från starten. Lucy har varit med från början år 2004. Men nuvarande plats har man haft sedan 2008. Hälsningar från barnhemmet till alla er som varit där från ELM under åren. Arbetet är absolut meningsfullt och många barn får hjälp som de behöver så oerhört mycket. Många barn är så enormt utsatta, så man blir alldeles mållös. Alla dessa har Jesus köpt med sitt blod, liksom alla människor i vår värld. Vår uppgift är att hjälpa dem och föra dem till Jesus. Min upplevelse är att denna kallelse finns hos personalen på BCM. Gud välsigne arbetet framåt!

Vi avslutade den korta tiden vi kunde vara där med lunch. Gott var det med ugali och bön/grönsaksgryta av något slag.

Vidare till Kisumu, drygt tre timmar i bilen. Kerstin körde oss runt i landet förtjänstfullt. Är tacksam! Vi hade stämt möte med tillförordnade ärkebiskopen Joseph Ochola. Ett möte på ca en timme, jag uppskattade att träffa honom innan han kommer till oss i Sverige i samband med vår Årskonferens 31 maj till 3 juni. Vi pratade och delade tankar, glädje och bekymmer. Vi ska komma ihåg att be för Ochola, biskopsvalet och människorna i ELCK (Evangelical Lutheran Church in Kenya)

Kvällen kom och vi tag en matbit tillsammans med Rut Åbacka, som bor i Kisumu. Sen blev vi också inbjudna till henne på kaffe!

I morgon lämnar Jonny och jag Kenya och åker vidare till Etiopien. BE för vårt besök där, samtalen med EELC (Ethiopian Evangelical Lutheran Church) och att vi fortsatt får hålla oss pigga och friska. Trötthet gör sig gärna påmind ibland. TACK!

/Henrik

 

Chesinende, Kerstins bostad

Målet på BCM!

Danvas och Jonny framför barnen

Undertecknad, Joseph, Jonny

Indiskt!

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.