Nu har vi avslutat vårt missionsuppdrag i Chiclayo

Nu är vårt missionsuppdrag i Chiclayo avslutat. På flygplanet från Lima kom jag att läsa och fundera över Paulus avsked av de äldste i Efesus och på hans hemresa till Jerusalem, (Apg. 20-21).

När Paulus hade sagt detta, föll han på knä och bad tillsammans med dem alla. De brast alla i gråt och föll honom om halsen och kysste honom. Det som smärtade dem mest var att han hade sagt, att de inte mer skulle se hans ansikte. Så följde de honom till skeppet …(20:36-38).

… Men när dagarna hade gått bröt vi upp och fortsatte resan. Alla, också kvinnor och barn, följde med oss ända tills vi kom ut ur staden, och på stranden böjde vi knä och bad. Sedan tog vi farväl av varandra och steg ombord på skeppet, och de vände hem till sitt… (21:5-6).

S å kom vi till Jerusalem, och bröderna tog emot oss med glädje. Nästa dag gick Paulus tillsammans med de andra till Jakob, dit också alla de äldste kom. Sedan han hade hälsat dem berättade han utförligt om allt det som Gud hade gjort genom hans tjänst bland hedningarna. (21:17-19).

En missionär måste ta smärtsamma avsked av dem han måste lämna men det blir också kära återseenden när han kommer hem.

Så var också vi verkligen ledsna när vi måste ta avsked av våra vänner som i lördagskväll följde oss till bussen som skulle ta oss till Lima. De sista veckorna var hektiska för oss, att packa ner och dokumentera alla missionens ägodelar, packa ihop våra egna saker och också på ett bra sätt avsluta våra tjänster, gjorde att jag inte var riktigt förberedd på hur det skulle kännas att lämna det liv vi lärt oss att tycka om, tjänsten som kändes alltmera meningsfull och inte mins de bröder vi lärt oss att älska.

Våra bröder och systrar i Chiclayo har tagit emot oss på ett fantastiskt sätt. De tog också avsked på ett lika fint sätt. Man ordnade avskedsfest för oss både i församlingarna i Las Brisas, i San Antonio och i Luya. Kvällen innan vi åkte kom församlingen i Piura hem till oss och vi hade grillkväll tillsammans. Även engelskagruppen, där Annis undervisat, gjorde man en särskild stund för avsked, också i den teologiska kursen där jag deltagit. Styrelsen i IELCH tog också avsked. Detta gjorde att den sista tiden i Chiclayo blev jättefin för oss och det känns så värdefullt att vi fick ta ordentligt avsked av alla. Även om vi nu åker hem så bär vi alltid bröderna och arbetet i IELCH i våra hjärtan, med tacksamhet i bön till Gud.

Nu hoppas vi att under sommaren få träffa er och berätta om vad Gud gör i Chiclayo. Men redan nu vill vi på detta sätt framföra vårat tack, en tacksamhet i Herren att vi fått vara era utsända missionärer. Tack för att ni står med i missionsarbetet i Peru, tack för uppmuntrande mail, offer och bön! Nu är vi på hemväg med några dagars vila i USA.

Kära hälsningar

Jan Ulrik

Familjen Smetana

      Andra inlägg

      Sista tiden i Kenya

      Sista tiden i Kenya

      I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

      Rapport från NUM – maj

      Rapport från NUM – maj

      På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

      Bär en volontär

      Bär en volontär

      Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

      1 kommentar

      1. Välkommen Hem!!!

       Svara

      Skicka en kommentar

      Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

      Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.