Hej!

Lördag den 7 december hade vi en riktigt lyckad dag i Pimentel ute vid havet. De tre pastorsparen från den lutherska kyrkan i Chiclayo hade bjudit in par från sina respektive församlingar och totalt kom sju par förutom de själva. Några som levt tillsammans många år och några unga. En del hade sina barn med.

(Eftersom vi inte lyckas ladda upp bilder denna gång så kommer här en länk till dropbox, där kan ni ser några bilder från dagen) https://www.dropbox.com/sh/b5c7lo6txnwarwc/AADPXsyHG9KcEdU5zosx4Mdma?dl=0

Dagen började med presentationsrunda där alla skulle säga något och också ge en gosedjursnalle en puss någonstans på kroppen. Därefter fick vi veta att nu skulle vi också ge vår partner en puss på samma ställe på kroppen – därför blev Hjalmar nödgad att ge Lisa en puss på foten 🙂

Efter detta höll vi vårt undervisningspass om empati i äktenskapet. Vi spelade bland annat upp lite dialoger om olika sätt att kommunicera och upplevde att vi fick till bra samtal i gruppen. Sedan blev det en mer interaktiv del när vi delades in i tre olika grupper. Varje grupp fick en liten historia om en situation i en familj (t ex ”pappan har lovat komma hem och äta lunch med familjen kl 13 men kommer två timmar för sent”) och så skulle vi hitta på en fortsättning på den och spela upp för de andra, och därefter fick alla möjlighet att kommentera situationen.

Efter lunch så var det lekar på stranden innan hemresa, men vi behövde tyvärr avstå från den delen och åka hem till barnen igen.

Allt som allt tycker vi det hela blev väldigt lyckat och uppmuntrande. Tänk, här kom 10 par som var beredda att lägga en dag på att investera i sin relation! Bara att åka iväg på detta sätt tillsammans, och den ramen som själva dagsprogrammet ger, ökar känslan av samhörighet i paret och det i sig är stärkande och därmed även positivt för hela familjen. Paren får med sig en gemensam upplevelse och många uppslag till fortsatta samtal.

För oss i vår roll som missionärer var det också väldigt roligt att det hela inte stod och föll med oss. Dagen hade blivit av även utan vår medverkan, men vi kunde bidra med vår närvaro och en del av vår kunskap och därmed underlätta för och uppmuntra pastorsparen. Och vi fick ägna oss åt just det vi brinner för!

Vi är glada att vi får vara en del av detta!

Hjalmar&Lisa

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

1 kommentar

  1. Härligt att läsa! Gläds med er!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.