Rapport från lördagen

Idag har styrelsen fortsatt sitt sammanträde och det har varit konstruktiva samtal trots en ganska diger dagordning!

På morgonen fortsatte vi tala om ekonomi och vi talade om hur stort det är att det finns så mycket arbete för ELM att utföra! I somras skickade vi familjen Hjalmar och Lisa Unosson till Peru och i januari ansluter familjen Håkan och Sinnika Ekström. Dessutom beslutade årsmötet 2018 att ELM ska påbörja ett arbete i Främre Asien och där pågår rekrytering av medarbetare.

ELM är en rörelse som vill berätta för andra om Jesus och hur avgörande han är för vår frälsning. För att vi ska kunna utföra det arbetet behöver vi understödjare i bön, ekonomi och engagemang. Kom! Var med och bär visionen tillsammans med oss och gör det möjligt att fortsätta detta uppdrag! Läs mer här om hur.

Familjen Ekström åker till Peru i januari 2019.

Innan lunch höll jag ett föredrag om manligt och kvinnligt i Bibeln och i ELM. Jag kan inte rekapitulera allt i det här inlägget, men föredraget tog sin utgångspunkt i en artikel jag skrev i tidskriften Begrunda (länk till artikeln) i höstas med anledning av #MeToo. Bibeln förklarar från allra första sidan att människan är skapad till man och kvinna och att båda är jämlikt skapade till Guds avbild och att återspegla Gud. ELM tolkar förvisso Bibeln så att herdeansvaret för församlingen och predikouppdraget i ELM bör tillfalla en lämplig man (läs artikeln för en litet närmare beskrivning), men ELM är samtidigt fullt av fromma, frimodiga och färgstarka kvinnor i en mängd olika funktioner. Frågan kommer att fortsätta behandlas på kommande sammanträden och jag finns mer än gärna tillgänglig för samtal med både individer och föreningar i frågan – både med er som tycker att jag låter alldeles för mesig och med er som tycker att jag är alldeles för rigid!

Efter lunch hade vi ett möte med Per Henriksson, som är ordförande för ELMs Nämnd för mission i Sverige, och fick tid att prata om nämndens uppdrag, syfte, status, framtid m.m. Därefter hann vi tillstyrka kallandet av två nya predikanter samt ta emot information om att två andra har fått en förberedande predikantkallelse.

Mot slutet av dagen beslutade vi ansöka om att få ingå som nätverkspartner

Avgående missionsledare Erik.

till Svenska Evangeliska Alliansen (www.sea.nu). Det är jag glad för (transparens: jag sitter i styrelsen för SEA) eftersom Alliansen har resurser och kanaler att bedriva opinion som ELM saknar. SEA arbetar bland annat med frågor om Jesus identitet, Bibelns auktoritet, äktenskap och familj samt människovärde, och att vara nätverkspartner blir då ett sätt att visa sitt stöd för det arbetet.

Vi tackade den avgående missionsledaren Erik för åren tillsammans med honom, och under dagen kunde BV-Förlag stolt visa upp de senaste månadernas bokutgivning.

Nya böcker från BV-Förlag. Klicka på bilden!

Nu har jag satt mig på tåget mot Stockholm och ser fram mot att först få fira gudstjänst och predika i Roseniuskyrkan imorgon och därefter ha en lugn söndag.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.