Resa till Kenya och Etiopien

Nu laddar jag för att resa till Afrika. Det är en stor förmån att hälsa på vännerna i Kenya och Etiopien. ELM har många kristna systrar och bröder i dessa länder som ber och minns allt det goda som kommit genom missionens insatser. ELM har som bekant beslutat att arbeta med projekt i Afrika. I Eritrea är det musikskolan i Asmara och den teologiska utbildningen i Beleza. I Etiopien satsar ELM på barnhemmet ACYM och den teologiska utbildningen LTS, båda i Asella. I Kenya, som är mitt första stopp, är det barnhemmet BCM och freds- och försoningsarbetet. Kyrkornas ledare är informerade om mina besök i respektive land och kommer förhoppningsvis att ta kontakt. Både ELCK och EELC är självständiga kyrkor som brottas med en hel del bekymmer. Men den senaste tiden har vi sett hur de steg för steg lyckats nå framgång i olika frågor. Det är bönen som alltid är i centrum för våra afrikanska vänner. Vi har mycket att lära av våra samarbetskyrkor. Gud hör bön både i Afrika och i Sverige.

Tisdagen blir en resdag. Onsdagen den 3 april är jag inbjuden att representera ELM vid avslutningen för preventive-program vid barnhemmet Bethesda i Nakuru. Torsdagen möter jag ELMs missionär Kerstin Nilsson. Kerstin planerar för en undervisningsresa till norra delen av Kenya. Efter det kommer hon att resa till Sverige för välbehövlig semester. ELCKs ledare har hälsat att de kommer till Nakuru för ett möte. Kerstins medarbetare i freds- och försoningsarbetet har bokat en träff på måndagen den 8 april. Tisdagen den 9 april reser jag vidare till Etiopien. Där väntar samtal med LTS och ACYM och förhoppningsvis även med kyrkans ledare.

Be oavbrutet! Gud hör bön.

Jonny Bjuremo

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.