Resa till Kenya och Etiopien

När höstmörkret drar in över Sverige är jag tacksam över att få besöka våra vänner i Kenya och Etiopien. Under tiden 6-27 november har jag förmånen att hälsa på i ELMs samarbetskyrkor.

Den evangelisk-lutherska kyrkan i Kenya (ELCK) står först på programmet. Det har planerats samtal med kyrkans ledare och ansvarig för utåtriktad mission. Jag reser på uppdrag av Nämnden för utlandsmission (NUM) i ELM. NUM har gett mig förmånen att hälsa t. f. ärkebiskop Joseph Ochola välkommen till huvudkontoret.

Vår missionär Kerstin Nilsson kommer att finnas med vid samtalen. Hon avslutar sin period 2017. Vill ELCK att hon fortsätter? Kerstin arbetar med fred och försoning och det har visat sig vara ett eftertraktat ämne både i kyrkan och i landets nuvarande situation.

Vidare kommer jag att möta vännerna vid barnhemmet Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru. BCM har planerat in utbildningsdagar i samband med mitt besök. Sedan tittar jag även in till Kerstin i Chesinende.

Den 14 november går resan vidare till Etiopien. Det blir samtal med kyrkans ledare, besök i södra Etiopien, samtal med styrelsen för Asella Children and Youth Ministry (ACYM), barnhemmet som ELM ger stöd till. I dag meddelade Den etiopiska evangelisk-lutherska kyrkan (EELC) att de planerar att fira reformationen 500 år under mitt besök.

Denna resa är i allt beroende av Guds kraft och ledning. Utan Guds välsignelse kommer ingenting att kunna genomföras. Därför, kära vänner, tack för att Ni kommer ihåg allt detta i era förböner.

Jonny Bjuremo

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.