Sista dagen i Piura

Hej alla sköna människor, och ni andra. Hoppas allt är bra i Löfven-land. Henning sitter vid tangentbordet.

Livet i Peru rullar minst sagt på, vi har nu passerat halva vår tid här. Förutom det varma vädret i Piura har de senaste dagarna bjudit på en allt kraftigare tidsacceleration, dvs att tiden går snabbare för varje dag. Dagarna springer förbi och man hinner knappt sova, tänka, skriva dagbok eller kolla på alla de partiledartal från Almedalen som missar här i Peru. Men det är väl så det ska vara. Tiden går ju snabbt när man har kul.

Och kul, det har vi. Vår svenska grupp svetsas samman allt mer för varje dag. Det är utmanande och lärorikt att umgås med samma människor genom både skratt, stress och trötthet. De senaste dagarna har vi varit nere i en svacka när det gäller vår energi. Vi har fått träna oss i att trots en förlamande trötthet försöka älska sin nästa som sig själv.

Igår (tisdag) åkte en majoritet av gruppen till en marknad i Piura för att införskaffa diverse olika prylar. Personligen stannade jag hemma för att vila upp mig (och kolla på ett par debatter från Almedalen). Under kvällen var vi först med på bibelstudier i kyrkan som hölls av Steffen, missionär i Piura. Vi läste ur Ruts bok, andra kapitlet. Vi konstaterade att både Rut och hennes blivande man Boas är förebilder i att gå utanför sin plikt och göra mer än vad man egentligen är skyldig till.

Efter bibelstudiet var vi med på engelska-undervisningen som kyrkan anordnar varje tisdag. Vi fick agera lärare, vilket var väldigt kul. Vi träffade många Peruaner som kom till kyrkan för första gången och som var intresserade av den kristna tron. Emil höll en andakt om bön och uppmanade oss alla till att leva i en relation med Jesus.

Nu styr vi kosan mot Mancura och några dagars semester. God bless you!!

// Henning

 

Benjamin på marknad i Piura.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.