I Sverige har skolorna hyfsat nyligen dragit igång, och ungefär samtidigt har vi börjat med en ”familjekurs” här i kyrkan i Chiclayo, dvs en kurs om hur man har goda relationer inom familjen. Syftet är evangeliserande och att deltagarna ska få verktyg att förbättra sina egna relationer, men också att generellt öka kunskapen om och förmågan att verbalisera den här typen av ämnen.

Kursen är det första som händer i det familjeprojekt det är tänkt att vi ska driva under våra år som missionärer. Vi håller den tillsammans med pastorn och psykologen Luis Guizada Diaz från Lima, som jobbar med kristen familjerådgivning på institutionen ESCONFA. Här är några bilder från kursstarten som var den 17 augusti. På första bilden sitter pastor Luis längst till höger bredvid Hjalmar och till vänster (bredvid Lisa) sitter en av de lokala pastorerna, Pepe.

Det är hela 49 deltagare på kursen – överraskande många! Det är en blandad skara vad gäller både utbildningsnivå och hur nära koppling man har till den lutherska kyrkan.

Luis kommer en gång i månaden för att ge en föreläsning och däremellan har kursdeltagarna ett rätt så omfattande material att läsa där de också ska svara på några frågor till varje kapitel. Materialet behandlar teman som till exempel äktenskapliga konflikter, barns utveckling och uppfostran, förlåt och mental hälsa. Vi båda är koordinatorer för kursen och vi har två huvuduppgifter (förutom den praktiska planeringen): att läsa deltagarnas svar på frågorna och att vara med på de veckoliga samlingar som hålls i två församlingar här i Chiclayo. De är frivilliga för deltagarna men ger dem ett tillfälle att fördjupa kursens innehåll och samtala och ställa frågor. Här är några bilder från de första veckosamlingarna:

   

Det känns väldigt spännande och roligt att vara igång! Den 28 september kommer Luis för kursens första föreläsning. Kursen är ganska krävande vad gäller mängden att läsa och svara på frågorna, så vi får se hur många som faktiskt fullföljer. Be gärna om välsignelse över deltagarna, kursen och allt som sker i samband med den!

För övrigt har vi nyligen kommit tillbaka från en kombinerad privat resa till Titicaca-sjön (vilket var otroligt vackert men innehöll lite för lite  syre på sina 3800 m.ö.h för att vara 100 procent njutbart) och jobbresa till Arequipa för att vara med på en konferens med de norska missionärerna. Det var härligt att vara tillbaka i Arequipa, träffa de norska vännerna och samtidigt notera att många aspekter av vårt liv förändrats väldigt mycket – till det bättre! – sedan vi bodde där förra året!

Om du vill följa oss närmre genom våra mailutskick så hör av dig till lisa.unosson@elmbv.se.

Frid!
/Hjalmar och Lisa

 

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

Bär en volontär

Bär en volontär

Vi anar en trend av allt fler unga som vill gå ut för Guds rike. De senaste åren har vi överraskats av ett ökande...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.