Två goa gudstjänster.

Guds frid och välsignelse där hemma! Henning Fredriks son här igen.

Vi har nu endast en vecka kvar av vår vistelse här. Tiden går så otroligt snabbt. Vi börjar känna av att vi varit här länge. Social trötthet har börjat infinna sig lite här och där. Men det intensiva livet ihop gör att vi allt mer svetsas samman vilket är fantastiskt!

Vi har nu landat i Chiclayo och är taggade på en sista vecka här. Något vi verkligen gillar med Chiclayo är den fantastiska familjen Smetana. Som Ebba skrev igår förgyller de vår tid och ger oss inspiration. De har ett stort hjärta och visar på en gästfrihet värd namnet. Det ska bli sorgligt att lämna dem! (Ett tips till er svenskar: se till att lära känna denna familj när de flyttar hem i vår).

Igår (söndag 16/7) var en fantastisk dag! Först var vi på Gudstjänst i församlingen i Las Brisas i Chiclayo. Det var en trevlig upplevelse. Den fantastiske pastorn Pepé höll en mycket bra predikan. I slutet av gudstjänsten delade Wille sitt vittnesbörd om sin väg till tro. För mig som lärde känna Wille redan i femman, långt innan han blev kristen, är det extra starkt att höra. Jag var med i processen när Jesus kom in och förvandlade hans liv. Något av det bästa jag varit med om. Att få dela med sig av det till kristna syskon på andra sidan jorden – det är vackert!!

På eftermiddagen åkte vi som orkade till San Antonio för att delta vid gudstjänsten där en flicka i församlingen skulle döpas. Det var helt fantastiskt – wow! En sådan glädje och gästfrihet som fanns i den församlingen, det var inspirerande. I slutet av gudstjänsten dansade jag och Benjamin oss svettiga till Guds ära när lovsångsbandet spelade sina svängiga låtar. Det var riktigt gött! Vi fick sen vara med på dopfesten. Det var trevligt att få snacka med alla nya vänner vi fått. Myggen var dock våra fiender. När vi lämnade San Antonio var vi nöjda och halvt uppätna. Och lyckliga.

Nu måste jag sova. Men tack för den här gången.
¡Dios os bendiga!

// Henning

Dop av en tjej i San Antonio.

Wille delar sitt vittnesbörd.

Andra inlägg

Sista tiden i Kenya

Sista tiden i Kenya

I förra inlägget fick ni höra om hur Kenyas stora översvämningar med största sannolikhet skulle påverka våra sista...

Rapport från NUM – maj

Rapport från NUM – maj

På NUM samtalade vi om ekonomin för det aktuella arbetet, och blev informerade om att ELMs vårkampanj kommer att vara...

4 Kommentarer

 1. Underbart!!

  Svara
  • Mäktigt Henning! Wow, jag ryser! 🙂 Tack för att du delar

   Svara
 2. Wow, så fantastiskt att läsa!

  Svara
 3. Tack för detta! Dop är fantastiskt och ditt vittnesbörd ger glädje och uppmuntran! Din uppfattning om fam Smetana delar jag också med dig! Tack /Henrik Nilsson

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.